úterý 16. července 2024

Křupky Horní Krupá jsou poprvé Mistrem ligy, nováček z Chotěboře zvítězil ve druhé lize

Na konci června proběhlo ve Sport Baru ve Světlé nad Sázavou vyhlášení uplynulé sezony ligové soutěže RŠS. Mistrem se poprvé staly ŠK Křupky Horní Krupá. Nováček ligy ŠK Dvácá Bar Chotěboř zvítězil ve druhé lize.

V 16. ročníku ligové soutěže družstev se představilo 18 družstev. Stejně jako předchozí sezonu se i letos hrál systém jednotné soutěže a v základní části se tak utkal každý s každým. Poté proběhlo rozdělení do tří ligových úrovní - 1., 2. a 3. liga. Celkově bylo odehráno 242 utkání (153x základní část; 89x nadstavbové soutěže).

Nejvíce vítězství měly na kontě Křupky (celkem 23), naopak bez vítězství skončily Rebelky, které tak stále čekají na své první vítězství. Nejblíže k vítězství byly v zápase s vítězem třetí ligy D.C. Goblins, kdy prohráli až v prodloužení.

Základní část vyhráli obhájci titulu Melouni Světlá n/S., kteří získali o dva body více než následující Křupky a Banditi a jako první si zajistili účast v Lize Mistrů družstev

Základní část - tabulky, výsledky

Křupky jsou poprvé Mistrem RŠS

Mistrem ligové soutěže se stali šipkaři z týmu ŠK Horní Krupá a získali svůj první ligový titul. Následují tak své předchůdce - týmy Melouni a Banditi, kteří také svůj první titul vyhráli ve své sedmé sezoně!

Melouni po loňském třetím triumfu obsadili druhé místo a získávají svůj 3. titul Vicemistra. Poprvé na třetí příčce tak skončili Banditi.

Vicemistr Melouni Světlá (Martin Rosenberg), Mistr ŠK Křupky H. Krupá (Karel Roček) a II. Vicemistr Banditi Humpolec (Petr Čámský)
Mistr ligy RŠS ŠK Křupky Horní Krupá - nahoře Michal Polák, Petr Hejný; dole kapitán Tomáš Blažek a předseda Karel Roček

O tom, že byl letošní ročník velice kvalitní, svědčí i úspěchy týmů na republikové úrovni. V Lize Mistrů skončily Křupky druhé a Melouni třetí. Banditi a Klobáci B postoupili ze skupin a obsadili deváté místo.

1.liga - tabulky, výsledky

Dváca Bar vyhrála druhou ligu

Tým ŠK Dváca Bar Chotěboř napodobil loňský výkon Popelníků a jako nováček soutěže zvítězil ve 2. lize. Po základní části sice figurovali až na pátém místě tabulky (celkové 11. místo v lize), ale skvělá nadstavbová část je posunula až na vrchol druhé nejvyšší soutěže, když dokázali zvítězit v 9 z 10 utkání. 
Druhé místo ŠK Terasa Světlá (Martin Vágner), vítěz 2. ligy Dváca Bar Chotěboř (Marek Jonák) a třetí místo hospůdka Jiřická Humpolec (Martin Boháč)

Druzí skončili šipkaři z Terasy Světlá n/S. a třetí místo obsadila Hospůdka Jiřická Humpolec, když o konečném pořadí musela rozhodovat minitabulka tří týmů (Jiřická, Vršovičáci a Popelníci), z které nejlépe vyšli právě šipkaři z Humpolce.

2.liga - tabulky, výsledky

Goblins si spravili chuť ve třetí lize

Základní část se Goblinům vůbec nepovedla a skončili až na 15. místě. Ve finálové části ligy se jim však dařilo a třetí ligu ovládli s jednobodovým náskokem nad havlíčkobrodskými Lepáky. Třetí se umístily Kvíčaly Havlíčkův Brod.

Vítěz 3. ligy D.C. Goblins Humpolec (Jan Hnát)

3. liga - tabulky, výsledky

IKH základní části

Základní část vyhrál Josef Rezek z Melounů. Druhé místo obsadil nováček ligy Matěj Vrzáček ze Sport Baru a třetí skončil Michal Polák z Křupek. Mezi ženami v základní části vévodila Lenka Čermáková, následovaná Kristýnou Horákovou a Kristýnou Fikarovou.

Základní část IKH - muži

Základní část IKH - ženy

Ligové statistiky ovládli Radim Ptáček, Petr Palán a Jaromír Váňa

V 1. lize se pořadí v Top 10 hodně změnilo a nejužitečnějším hráčem se poprvé stal Radim Ptáček z Křupek, který jako jediný překonal hranici 100 bodů. Druhé místo obsadil Lukáš Daňo z Melounů a třetí místo pak těsně uhájil Josef Rezek, který se v konečném pořadí TOP 3 objevil již pošesté v řadě!

1.liga IKH

Ve druhé lize se skvělými výkony prezentoval Petr Palán, který svými výkony táhl celou Dvácu a poprvé vyhrál individuální bodování hráčů. Druhý skončil Válec Vojtěch Jonák a třetí Martin Šimůnek z Vršovic.

2.liga IKH

Ve třetí lize zvítězil "o chlup" legendární Jaromír Váňa, který za sebou nechal spoluhráče z týmu Vaška Balouna. Třetí se umístil lídr Goblinů František Švamberg.

3.liga IKH



Po vyhlášení proběhlo tradiční focení a následovalo přihlašování do dalšího již 17. ročníku! 




Shrnutí 16. ročníku

Mistr RŠS - ŠK Křupky Horní Krupá
Vítěz 2.ligy - ŠK Dváca Bar Chotěboř
Vítěz 3.ligy - 
D.C. Goblins Humpolec
Vítěz Ligového poháru 2024 - Melouni Světlá nad Sázavou
Vítěz IKH 1.ligy - Radim Ptáček (ŠK Křupky Horní Krupá)
Vítěz IKH 2.ligy - Petr Palán (ŠK Dváca Bar Chotěboř)
Vítěz IKH 3.ligy - Jaromír Váňa (Lepáci Havlíčkův Brod)

Děkujeme za účast v 16. ročníku a těšíme na další ročník, který začíná již za necelé 2 měsíce... 

Žádné komentáře:

Okomentovat