pondělí 30. listopadu 2020

RESTART LIGY!

Vzhledem k postupnému uvolňování vládních opatření a plánovaného znovuotevření hracích míst (hospod, klubů, restaurací,...) jsem aktualizoval propozice a rozpis aktuální sezony. Tajně jsem doufal, že nedojde k těmto omezením (ostatně, jako každý...), ale bohužel se tak stalo a opět to má vliv na průběh nejen ligové soutěže.
Předběžně je nám všem slíbeno, že ve čtvrtek 3.12.2020 dojde k otevření restaurací a hospod, což jsou pro většinu týmů hrací místa. Pokud tomu tak skutečně bude a budou dána aktuální nařízení (4 lidi u stolu, 50% kapacity,...), tak ligovým zápasům již od této neděle nic nebrání. Nemám ani informace, že by se neměla některá hrací místa otevřít, tak předpokládám, že i z této strany nebude šipkám nic bránit (v případě, že se některé hrací místo neotevře, tak mě informujte a také své soupeře). Na základě těchto informací v neděli restartujeme ligovou soutěž (samozřejmě při dodržení aktuálních vládních nařízení apod...).

Upravené rozpisy utkání

Je logické, že jednotlivá kola a zápasy budou posunuta a bude se pokračovat dle původního rozpisu, jen s upravenými datumy - viz aktualizovaný rozpis utkání

Aktuální kolo základní části

Aktualizace propozic a nadstavbová část

Původně se po základní části týmy rozdělily do 2 skupin na 1. a 2.ligu. Pokud by to tak zůstalo zachované, tak poslední kolo by bylo na programu až na konci května. Rád bych zachoval tradiční termín dohrání ligy max. do konce dubna. Tomu odpovídá formát rozdělení týmů do tří skupin po pěti týmech na 1., 2. a 3.ligu. Dále nevíme, jestli opět nedojde k uzavření hracích míst, ale to budeme kdyžtak řešit operativně.

Nový model ligové sezony 2020/21

Základní část:
Hraje se jednokolově  každý s každým, poslední kolo 14.2.2021. Po odehrání se týmy rozdělí do 3 skupin podle konečného pořadí. V nadstavbových skupinách se začíná "od nuly" (nezapočítávají se žádné zápasy ze základní části).

Aktuální tabulka základní části



Nadstavbová část: 
1.liga
Postupují týmy na 1. až 5. místě konečného pořadí základní části. Hraje se dvoukolově každý s každým (doma X venku), první kolo 21.2.2021, poslední kolo 25.4.2021. Vítěz se stává Mistrem RŠS pro rok 2021 a má právo se zúčastnit plánované republikové Ligy Mistrů 2021, všechny týmy ve skupině mají jistotu nejvyšší ligové soutěže pro příští sezonu (v případě rozdělení na ligové úrovně).

2.liga
Postupují týmy na 6. až 10. místě konečného pořadí základní části. Hraje se dvoukolově každý s každým (doma X venku), první kolo 21.2.2021, poslední kolo 25.4.2021. Vítěz se stává Vítězem 2.ligy pro rok 2021, první 3 týmy ve skupině mají jistotu nejvyšší ligové soutěže pro příští sezonu (v případě rozdělení na ligové úrovně).

3.liga
Postupují týmy na 11. až 15. místě konečného pořadí základní části. Hraje se dvoukolově každý s každým (doma X venku), první kolo 21.2.2021, poslední kolo 25.4.2021. Vítěz se stává Vítězem 3.ligy pro rok 2021.

Věřím, že taková úprava zvýší atraktivitu závěrečných bojů, utkání budou více vyrovnaná, bude více odměněných týmů a hráčů pro většinu z vás to bude i zajímavější.



Ligový pohár

Termíny dohrání ligového poháru jsou posunuté (opraveno v termínovce a propozicích). Osmifinále je nutné odehrát do 30.1.2021 a čtvrtfinále do 3.4.2021. Final Four je zatím naplánováno na původní termín 17.4.2021.

Pozn.: Prosím o zaslání chybějících zápisů a statistik. Jedná se o utkání 5.kola (Bowling-Hornets - chybí zápis) a statistiky Smrťovky ze 6.kola.


Takže v neděli u strojů :-).

Šipkám zdar. Barny.

Žádné komentáře:

Okomentovat