pondělí 30. listopadu 2020

Finále Meloun Tour 2020

Ukončení čtvrtého ročníku seriálu Meloun Tour a zároveň třetí Meloun Tour FINALS se konalo v sobotu 10.10.2020 opět v Pivním Baru Meloun ve Světlé nad Sázavou. Po jarní přestávce zaviněné kovidem se nám podařilo dohrát základní část a hlavně se povedlo odehrát finálový turnaj, který byl do teď posledním turnajem, který se uskutečnil.

Finálový den začal netradičně dohrávkou finálového utkání z posledního nominačního turnaje  č.26 mezi Martinem Rosenbergem a Pepou Rezkem. Utkání vyhrál Martin a zajistil si tím účast v "Topce".


Žebříčky a statistiky

Z původně plánovaných 32 turnajů se jich odehrálo nakonec 26 (hlavně z důvodu jarního nouzového stavu). Celkově se zúčastnilo rekordních 54 hráčů, což je o 5 více než v předchozím ročníku. Všechny turnaje neodehrál nikdo, nejvíce účastí měli Týna Kemrová a Rosťa Fikar (25 turnajů). 
Alespoň jeden nominační turnaj dokázalo vyhrát 8 hráčů, doprovodný Vyřazovák nebo Středař pak 13 šipkařů. Nejvíce turnajů vyhrál Josef Rezek (10x). Nejčastější nejlepší ženou byla Lenka Čermáková (celkem 15x). Nejvíce vítězství v doprovodných turnajích měli Jan Žáček a Rosťa Fikar (oba 5x).
Nejvíce 150+ hodil Pepa Rezek (13). Nejvyšší zavření bylo opravdu nejvyšší a už od druhého kola ho držel Jan Žáček (170 bodů!). Nejrychlejší zavření na 14 šipek předvedl Martin Rosenberg.


Pepíno vyhrál celkový žebříček

Vítězem žebříčku se již podruhé stal Josef Rezek (poprvé v roce 2018) před Martinem Rosenbergem a Ondřejem Barešem. Nejlepší ženou skončila na celkovém sedmém místě Lenka Čermáková. Pepíno tak celkový žebříček vyhrál již podruhé a po roční přestávce obdržel putovní pohár.





Vítězem doprovodných turnajů se se ziskem 28 bodů stal Rosťa Fikar. Druhý skončil Martin Rosenberg (22b.) a třetí Honza Žáček (20b.).
Letošní novinkou bylo rozdělení seriálu do dvou hracích dnů (středa, pátek) a vedení samostatných žebříčků. Ve středu se nejvíce dařilo Pepínovi, který tak vyhrál středeční okruh, druhý byl Barny a třetí Rosťa. Páteční okruh vyhrál Jaromír Váňa, před Martinem a Pepínem. První dva hráči z každého okruhu pak postoupili do Superfinále - TOP 4, které je součástí finálového dne.

Superfinále - TOP 4

Ještě před zahájením hlavního turnaje se konalo Superfinále, kde se utkali 2 nejlepší hráči z každého žebříčku (středa, pátek), tzv. TOP 4. Hrálo se systémem KO na 3 vítězné legy. V prvním semifinále se utkali Jaromír Váňa (vítěz-pátek) a Ondřej Bareš (druhý-středa). Po vítězství 3:1 postoupil do finále Barny. Druhé semifinále si zahráli Martin (druhý-pátek) a Pepíno (vítěz-středa). Utkání bylo velmi vyrovnané a kvalitní (2x 6.kolo, 2x 7.kolo, 1x 8.kolo). Po výsledku 3:2 postoupil do finále Pepíno. Ten se pak ve finále moc netrápil, Barnyho porazil jednoznačně 3:0 a mohl se tak radovat z prvního vítězství v TOP 4. 


FINALS poprvé pro Barnyho

Hlavní turnaj se opět hrálo systémem skupin a KO pavouk. 17 hráčů bylo dle konečného žebříčku nasazeno do 4 skupin, z kterých postupovalo celkem 16 hráčů do osmifinále. "Černý Petr" zbyl tentokrát pro Martina Vágnera, který jako jediný nepostoupil do závěrečných bojů.
V osmifinále byla asi největším překvapením prohra Pavla Práška (vítěz skupiny D) s Lukášem hanouskem (čtvrtý ve skupině B). Čtvrtfinále bylo výsledkově zajímavé z pohledu částí pavouka. Zatímco v horní části pavouka skončily dva zápasy nejtěsnějším rozdílem (Rezek vs Váňa 3:2, Bareš vs Daňo 3:2), ve spodní části to byly jednoznačné výsledky (Rosenberg vs Hronek 3:0, Čermáková vs Hanousek 3:0). V semifinále se představili první tři hráči celkového žebříčku a nejlepší žena ročníku - Pepíno vs Barny a Mates vs Lenka. Oba výsledky byly celkem jednoznačné a z první účasti ve finále se tak mohli radovat Barny (vyhrál 3:1) a Mates (vyhrál 3:0). Finále pak bylo překvapivě rychlé a po vítězství 3:0 se poprvé radoval Barny.
Nejrychlejší zavření dne předvedl Jenda ve 4.kole (18,18,BEJK) proti Matesovi ve skupině B.


Malé finále vyhrál Mates

Malé finále se hrálo ve hře HI-SCORE formou 2 základních kol a KO pavouka. Prvních osm hráčů s nejvyšším bodovým součtem postupovali do KO pavouka. Skvělou formu z hlavního turnaje si držel Mates. Připsal si vítězství v základní části (jako jediný hodil nad tisíc bodů) a v pavouku se mu také dařilo - po třech výhrách 2:0 slavil vítězství v HI-SCORE. Druhý skončil Jenda Žáček a třetí Lukáš Daňo. Pěkné čtvrté místo si připsal nováček Patrik Hoke. Nejlepší ženou se stala Lenka Fidrová, která vypadla ve čtvrtfinále právě s Matesem.




KOMPLETNÍ VÝSLEDKY - Finals, Žebříček, Statistiky, ...

Závěrem

Na konec chci pogratulovat všem vítězům a úspěšným šipkařům za výkony v letošním ročníku. Dále děkuji všem šipkařům za účast v celém seriálu, obsluze v Pivním Baru Meloun, zvláště pak panu Melounovi za podporu a ceny do turnajů. Především také moc děkuji mojí ženě Lucii za podporu a pomoc při pořádání turnajů.
Pátý ročník Meloun Tour je v myšlenkách, ale v této době něco naplánovat a dodržet termín je téměř nemožné. I tak se pokusím připravit předběžný plán na příští rok a budeme doufat, že to klapne, tak...ať to lítá...

Díky moc za podporu.

Barny

Žádné komentáře:

Okomentovat