středa 8. července 2020

Mistři RŠS 2019/20 - Melouni a Kladiváři

Ve 13.ročníku ligové soutěže se představilo 15 družstev. Letos byl obnoven systém jednotné soutěže a tím pádem se utkal každý s každým v základní části. Poté proběhlo rozdělení do dvou ligových úrovní - 1.liga a 2.liga. Celkově bylo odehráno 177 utkání z plánovaných 203. Důvodem byla především koronavirová krize a zavedený nouzový stav, který uzavřel hrací místa a znemožnil tak plynule dohrát sezonu. Tato sezona tak z pohledu kalendářního byla vůbec nejdelší v celé historii ligy. První utkání se hrála 8.9.2019 a poslední utkání se odehrálo 5.7.2020, téměř tak 10 měsíců! Nejvíce vítězství uhráli Melouni (20), naopak bez výhry byli letos nováčci Rebelové. Jediní Melouni pak bodovali v každém utkání a prohráli pouze 2x v prodloužení.

Melouni obhajují ligový titul

Nejúspěšnějším týmem letošní sezony se stávají Melouni Světlá nad Sázavou, kteří ve své osmé sezoně získali své první sezonní "triple" - vítězství v SuperpoháruLigovém poháru (obhajoba) a Ligové soutěži (obhajoba). Stávají se tak prvním týmem v historii ligy, kterému se tento výkon povedl. Je to také proto, že Superpohár je ještě mladá soutěž a hrála se teprve podruhé.
Melouni vyhráli základní část s jednobodovým náskokem na druhé Bandity a čtyřbodovým na třetí Halůzáky. V redukované tabulce 1. ligy se pořadí lehce měnilo. Na vzájemné zápasy vyhráli Melouni před Bandity a třetí skončili Klobáci. Jelikož "Kovídek" trochu zkomplikoval průběh sezony, došlo k úpravě propozic a poprvé za 13 let se hrály utkání o umístění, takové malé play-off (1. vs 2., 3. vs 4., apod...). I poslední nástrahu Melouni zvládli a po jednoznačném vítězství na půdě Banditů si došli pro druhý titul v řadě. Banditi obhájili titul Vicemistra a bronz brali nakonec končící Halůzáci, kteří vyhráli na Stadionu u Klobáků.
1.liga - tabulky, výsledky

Kladiváři se loučí vítězstvím ve druhé lize

Ukončit působení v ligové soutěži RŠS se rozhodli Kladiváři a k odchodu si dali asi ten nejlepší dárek. Poprvé totiž dokázali vyhrát druhou ligu. Stalo se tak po devíti sezonách, kde  dosud nejlepším výsledkem bylo druhé místo v Přeboru (2017/18). Druhé místo obsadili D.C. Hornets, kteří si oproti loňské sezoně o políčko polepšili. Třetí skončili Lepáci Pohoda a již počtvrté se umísťují na stupních vítězů ve druhé lize.
2.liga - tabulky, výsledky

Ligové statistiky ovládli Josef Rezek a Jiří Brůna

Základní část vyhrál Josef Rezek, který se jako jediný dostal přes skvělých 100 bodů. Druhé místo obsadil Václav Vacek a třetí místo Michal Polák.
Základní část IKH
 ZÁKLADNÍ ČÁST IKH - CELKEM

V 1. lize se pořadí v Top 10 téměř nezměnilo a nejužitečnějším hráčem se poprvé stal Josef Rezek z mistrovského týmu Melouni Světlá. Druhé místo obsadil pětinásobný vítěz těchto statistik Václav Vacek a třetí místo těsně uhájil Michal Polák, loňský vítěz druhé ligy.
1.liga IKH
 1.LIGA IKH - CELKEM

I když to tak nevypadá, tak ve druhé lize byl o první místo velký boj. Poprvé zvítězil Jiří Brůna z Kladivářů s dostatečným náskokem před druhým Václavem Balounem a třetím Radkem Lebruškou. Jenže, ještě kolo před koncem vedl Václav Žáček. Ten však v posledním kole neodehrál potřebné 2 zápasy a nesplnil tak 1/2 ze všech odehraných zápasů. 

V celé sezoně bylo celkem naházeno 114x 170+ (73x ZČ, 26x 1.liga, 15x 2.liga), 1214x 133+ (760x ZČ, 298x 1.liga, 156x 2.liga), 3x 5.kolo (1.liga - 3x Melouni), 61x 6.kolo (37x ZČ, 21x 1.liga, 3x 2.liga) a 225x 7.kolo (135x ZČ, 71x 1.liga, 19x 2.liga).

Shrnutí 13. ročníku

Mistr RŠS - Melouni Světlá nad Sázavou
Vítěz 2.ligy - Kladiváři Havlíčkův Brod
Vítěz Ligového poháru - Melouni Světlá nad Sázavou
Vítěz Superpoháru - Melouni Světlá nad Sázavou
Vítěz IKH 1.ligy - Josef Rezek (Melouni Světlá nad Sázavou)
Vítěz IKH 2.ligy - Jiří Brůna (Kladiváři Havlíčkův Brod)

Děkujeme za účast v letošním 13. ročníku a těšíme se na vyhlášení 10. 7. 2020 v 17:00 v Pivním Baru Meloun ve Světlé nad Sázavou...



Žádné komentáře:

Okomentovat