neděle 2. července 2023

Mistři RŠS 2022/23 - Melouni a Popelníci

V 15. ročníku ligové soutěže družstev se představilo 17 družstev. Stejně jako předchozí sezonu se i letos hrál systém jednotné soutěže a v základní části se tak utkal každý s každým. Poté proběhlo rozdělení do dvou ligových úrovní - 1.liga a 2.liga. Celkově bylo odehráno rekordních 264 utkání (136 základní část; 56 1. liga; 72 2. liga).
Nejvíce vítězství uhráli Melouni (celkem 28), naopak bez vítězství skončily Rebelky, které se tak staly prvním týmem v historii soutěže, který alespoň jednou nevyhrál. Nejblíže k vítězství byly v zápase s Kvíčaly, kdy prohráli až v prodloužení. Nejvíce bodů pak uhráli Melouni (85 bodů), kteří získali o 2 více než Banditi.

Základní část vyhráli obhájci titulu Banditi Humpolec, kteří měli sice stejně bodů jako Melouni, ale měli lepší vzájemný zápas a jako první si zajistili účast v Lize Mistrů družstev. Týmy si tak prohodili pořadí z předchozí sezony a to se netýká jen základní části, ale i nadstavbové soutěže. 

Melouni opět vládnou lize

Mistrem ligové soutěže se ve své jubilejní 10. sezoně stali Melouni Světlá nad Sázavou a získali tak již třetí ligový titul. Zároveň jako jediní v 1. lize bodovali ve všech utkáních. Banditi se tak po loňském historickém triumfu vrací zpět na druhé místo a získávají již 4. titul Vicemistra.
Mistr Melouni Světlá (Martin Rosenberg) a Vicemistr Banditi Humpolec (Michal Voda)

Třetí místo se naopak nezměnilo, když v posledním zápase sezony dokázali Klobáci Ledeč nad Sázavou porazit tým ŠK Křupky Horní Krupá a obhájit tento post z minulé sezony. Jelikož už předem avizovali konec v soutěži, tak ukončili činnost na chlup stejně úspěšně jako Halůzáci v roce 2020.
1.liga - tabulky, výsledky

Popelníci vítězí ve druhé lize

Popelníci ze Světlé nad Sázavou skončili v základní části až na 14. místě a jako nováček soutěže určitě nebyli pasováni na favorita 2. ligy. Naopak na vítězství určitě měli hráči z Terasy, Goblini nebo třeba rezerva Klobáků. Ale šipkařům od "popelníku" se v nadstavbě začalo dařit a nakonec s tříbodovým náskokem vyhráli celou 2. ligu, když dokázali bodovat v 15 ze 16 utkání. 
Vítěz 2. ligy Popelníci Světlá (Jiří "Ludvík" Glogovský) a druhé místo Goblins Humpolec (Václav Rokos)

Druzí skončili ostřílení šipkaři D.C. Goblins Humpolec a třetí místo obsadili nováčci Klobáci B Ledeč nad Sázavou.

IKH základní části

Základní část po roce vyhrál opět Lukáš Daňo. Druhé místo obsadil Petr Čámský a třetí místo Michal Adam. Mezi ženami v základní části vévodila Lenka Čermáková, následovaná Kristýnou Horákovou a Klárou Svobodovou.
Základní část IKH - muži
Základní část IKH - ženy

Ligové statistiky ovládli Josef Rezek a Lukáš Podhorský

V 1. lize se pořadí v Top 10 hodně změnilo a nejužitečnějším hráčem se potřetí v řadě stal Josef Rezek z týmu Melouni Světlá (v TOP 3 je již popáté v řadě!). Druhé místo obsadil kapitán Banditů Petr Čámský, který se "na bedně" oproti Pepovi umístil poprvé. Třetí místo pak těsně uhájil Ondřej Bareš, který vyrovnal své umístění ze sezony 2018/19.
1.liga IKH

Ve druhé lize se skvělými výkony prezentoval Lukáš Podhorský, který svými výkony táhl celé Popelníky a poprvé vyhrál individuální bodování hráčů. Druhý skončil Michal Procházka z Klobáků B a třetí legendární Jaromír Váňa, který tak obhájil své umístění z minulé sezony.
2.liga IKH


Shrnutí 15. ročníku

Mistr RŠS - Melouni Světlá nad Sázavou
Vítěz 2.ligy - Popelníci Světlá nad Sázavou
Vítěz Ligového poháru 2023 - Banditi Humpolec
Vítěz IKH 1.ligy - Josef Rezek (Melouni Světlá nad Sázavou)
Vítěz IKH 2.ligy - Lukáš Podhorský (Popelníci Světlá nad Sázavou)

Děkujeme za účast v 15. ročníku a těšíme na další ročník, který začíná již za necelé 2 měsíce... 

Žádné komentáře:

Okomentovat