úterý 17. ledna 2023

Vítězem základní části jsou poprvé Banditi...

Základní část

V neděli byla dohrána základní část a poprvé ji vyhráli Banditi Humpolec, kteří sice získali stejně bodů jako Melouni Světlá, ale měli s nimi lepší vzájemný zápas. Banditi tak mají jako první jistotu účasti v druhém ročníku Ligy Mistrů. Třetí skončili Klobáci se čtyřbodovou ztrátou na vedoucí duo. Dále do 1. ligy postoupili Hospůdka Jiřická, ŠK Křupky Horní Krupá, DC Helax HB, ŠK Bowling HB a DC Buldoci Knyk. Co se Buldokům nepovedlo minulou sezonu, kdy na úkor Terasy hráli druhou ligu, tak letos si pozice prohodili. Tentokrát Buldoci získali o 2 body více než Terasa (pozn.: v sezoně 20-22 Terasa získala o bod více a postoupila z 8. místa) a po třech letech si zahrají nejvyšší soutěž, kam určitě patří.
Konečné pořadí základní části RŠS 2022-23
    
Druhou ligu budou kromě Terasy hrát Klobáci B Ledeč, D.C. Goblins Humpolec, brodské týmy Kvíčaly a DC Vršovičáci a světelské týmy D.C. Sport Bar, Rebelky, Popelníci (nově hrají v Baru na Terase ve Světlé) a Lepáci, kteří se přestěhovali do Havlíčkova Brodu na Mlejn.

Nadstavbová část - 1. a 2. liga

Týmy jsou rozdělené do 2 skupin dle umístění v základní části. Oproti minulému ročníku se nezačíná úplně od nuly, ale první tři týmy v každé skupině mají bodové zvýhodnění od 1-3 bodů. Hraje se 2x každý s každým a začíná se již tuto neděli 22. 1. 2023 - rozpis utkání 1.liga, 2.liga. V 1. lize se hraje 14 utkání, ve 2. lize se hraje 16 utkání.

Ligové statistiky IKH

V základní části ovládl ligové statistiky opět Lukáš Daňo z týmu Melouni Světlá a obhájil vítězství z loňského ročníku. Následovalo duo Banditů Petr Čámský a Michal Adam (všichni přes 80 b.). Mezi ženami zvítězila Lenka Čermáková před Týnou Horákovou a Klárou Svobodovou. 
V nadstavbě se pokračuje a statistiky ze základní části se započítávají ze vzájemných zápasů.

Statistiky IKH v základní části RŠS 2022-23


Ligový pohár

Poslední utkání osmifinále se odehraje tuto sobotu mezi domácími Klobáky a hostujícími Bandity. Vítěz se přidá k již 7 známým týmům a bude mít možnost hrát o postup do Final Four. Los čtvrtfinále je na programu ve středu 25. 1. na turnaji u Melouna. 

Doplňování soupisek

Do konce ledna je možnost přestoupit z týmu do týmu. Doplnění soupisky novým hráčem lze uskutečnit do 1 měsíce před koncem soutěže.


Ať se vám všem daří a uvidíme se u terčů...

Barny

Žádné komentáře:

Okomentovat