úterý 3. září 2019

X. Open Air 2019

Jubilejní Open Air a "double" pro Ondřeje Bareše

Desátý ročník venkovního házení pod "širým nebem" se tentokrát z důvodu nepříznivého počasí hrálo ve vestibulu městského kina. Za dekádu se tak stalo teprve podruhé.
Turnaj dvojic se hrál ve hře 701 DO na 1 displej, což vedlo ke spoustě vyrovnaných a hlavně překvapujících výsledků. Skvěle hrála dvojice Jiří Vopěnka a Josef Luža, kteří vyhráli pravou stranu a čekali na soupeře ve finále. Levou stranu vyhráli Tomáš Dvořák a Ondřej Bareš, když porazili "duo Martinů", Rosenberga a Vágnera 2:1. Samotné finále pak musel rozhodnout až leg "náhlé smrti", kde se více dařilo Tomášovi s Ondrou a mohli tak slavit první vítězství na tomto turnaji. Bingo hodili Petr Čámský a Ondřej Bareš (oba 180). 
V doplňkovém turnaji Mistr Středař, který se hrál mezi dvojicemi a jednotlivci, zvítězil Josef Luža.
 Nejúspěšnější dvojice turnaje - nahoře Martin Rosenberg, Martin Vágner (3.), Josef Luža a Jiří Vopěnka (2.); dole šampioni Tomáš Dvořák a Ondřej Bareš


Turnaj jednotlivců měl od začátku skvělou úroveň. Hned v prvních zápasech v prvním legu byly k vidění skvělé náhozy. První bingo v jednotlivcích hodil Jaromír Váňa (180) proti Martinovi Rosenbergovi, o chvilku později padlo druhé bingo v utkání Josef Luža a Ondřej Bareš, kde druhý jmenovaný hodil opět 180. Ondra poté přidal 135, 140 a mohl zavřít 11.šipkou D20. Nakonec se mu povedlo zavřít D10 dvanáctou šipkou a nejrychlejší zavření v historii Open Air bylo na světě. Ondra dokázal nakonec i přes 1 prohru celý turnaj vyhrát, když ve finále porazil v odvetě Petra Čámského po výsledcích 2x 2:0. Třetí skončil po pěkném výkonu Rosťa Fikar, který porazil celkově čtvrtého Jaromíra Váňu. Nejvyšší zavření 116 bodů si připsal Radek Lebruška.
nejrychlejší zavření v historii Open Air - 4.kolo


grilované překvapení od pořadatele Aleše Vopěnky

Foto: Jaromír Váňa, Lucie Barešová

Žádné komentáře:

Okomentovat