úterý 25. dubna 2023

Banditi poprvé vyhrávají ligový pohár!

V době Velikonoc se v sobotu 8. 4. 2023 konalo finále 11. ročníku Ligového poháru družstev a zároveň 8. Final Four 2023. Tradičně se hrálo v Bowling Baru Pražská v Havlíčkově Brodě.
Nejlepší čtyři týmy letošního ročníku byly nalosovány do KO pavouka. Již před zahájením turnaje bylo jisté, že poznáme nového vítěze, jelikož žádný z účastníků letošního Final Four tuto soutěž nikdy nevyhrál. V prvním semifinále se utkali nováčci na tomto turnaji Jiřická Humpolec proti jedinému druholigovému týmu Klobáci B Ledeč nad Sázavou. Ve druhém semifinále se pak představili šestinásobní účastníci Finále a největší favoriti na vítězství Banditi Humpolec s týmem Křupky Horní Krupá, kteří se zúčastnili potřetí
První semifinále bylo zpočátku celkem vyrovnané, když Klobáci drželi s Jiřickou krok první čtvrtinu utkání. Pak už humpolečtí hráči neponechali nic náhodě a došli si pro svoji první finálovou účast. Ve druhém utkání také druhý tým z Humpolce nedopustil drama a Banditi si tak zajistili potřetí z posledních čtyř let místo ve finále poháru.
Malé finále a celkové třetí získali hráči z Horní Krupé, kteří jasně porazili Klobáky B 21:8. Poprvé tak mohli slavit vítězství v Malém finále. Velké finále nabídlo souboj dvou humpoleckých týmů. Bylo to tak podruhé, kdy se ve finále utkala 2 družstva z jednoho města. Poprvé se to stalo loni mezi Melouny a Terasou ze Světlé. Banditi využili svoje zkušenosti z finálových zápasů a proti Jiřické nezaváhali. Po hladkém vítězství 21:7 mohli poprvé slavit vítězství v ligovém poháru. Stali se tak celkově pátým týmem, který tuto soutěž vyhrál (po týmech Halůzáci, Tajfun, XXXL Kostky a Melouni - viz archív soutěže Galerie vítězů Ligového poháru).
Velká gratulace všem účastníkům a příští sezonu se budeme opět těšit na skvělé výkony a nové příběhy...

Výsledky

Velké finále
Banditi Humpolec vs Hospůdka Jiřická 21:7

Malé finále
ŠK Křupky Horní Krupá vs Klobáci B Ledeč n/S. 21:8

Semifinále
Hospůdka Jiřická vs Klobáci B Ledeč n/S. 21:11
ŠK Křupky Horní Krupá vs Banditi Humpolec 8:21



Banditi Humpolec - Vítězové Final Four 2023

Hospůdka Jiřická Humpolec - 2. místo Final Four 2023

ŠK Křupky Horní Krupá - Vítězové Malého Finále

Klobáci B Ledeč n/S. - 2. místo Malé Finále


Diplomy - Pamětní listy






   

Žádné komentáře:

Okomentovat