čtvrtek 14. července 2022

Melouni oslavili 10. výročí

Začátek prázdnin byl pro členy a příznivce šipkového klubu Melouni Světlá nad Sázavou ve znamení oslav 10 let existence klubu. Akce se konala v místní sokolovně ve dvou dnech (pro někoho ve třech dnech :-) ) a bavili se jak dospělí, tak také děti a mládež.  

Rekordní Darts Cup vyhrál Pepa Rezek

Ještě před zahájením turnajů proběhlo vyhlášení uplynulé ligové sezony a schůze zástupců ligových družstev. V pátek byly na programu 2 turnaje - Darts Cup ( 501 Double Out) a Open pro odpadlíky (301 Single Out). 
Hlavního turnaje se zúčastnilo rekordních 33 hráčů, což je dosud nejvyšší účast ze všech hracích míst v historii seriálu. Vítězem dvojnásobně bodovaného turnaje se stal domácí hráč Pepa Rezek, který ve finále dokázal 2x porazit skvěle hrajícího Rosťu Fikara. Třetí místo obsadil Lukáš Daňo a čtvrtý Martin Rosenberg (oba Melouni). Nejlepší ženou se stala Lenka Fidrová na celkovém 9. místě.
Nejlepší hráči turnaje Darts Cup: Lukáš Daňo (3.), Lenka Fidrová (nej. žena), Martin Rosenberg (4.), Josef Rezek (vítěz) a Rostislav Fikar (2.)

V open turnaji si spravil chuť Pepe Luža, kterému hlavní turnaj vůbec nevyšel (17. místo). Ve finále zvítězil nad týmovou spoluhráčkou Lenkou Fidrovou a mohl tak slavit alespoň vítězství v turnaji odpadlíků. Lenka předvedla ten den pěkné šipky a druhé místo je pro ni určitě úspěchem. Na třetím místě skončil Jirka Glogovský, pro kterého to bylo první umístění na stupních vítězů vůbec. Nejlepší ženou mimo stupně vítězů se stala Týna Horáková na celkovém pátém místě.
Nejlepší hráči turnaje Open: Lenka Fidrová (2.), Kristýna Horáková (nej. žena.), Jiří Glogovský (3.) a Josef Luža (vítěz)

Výsledky - Darts Cup, Open

Dětský den

Dopolední program byl vyhrazen těm nejmenším. Pro děti byly připraveny soutěže, skákací hrad či malování na obličej. Každé stanoviště mělo svého vedoucího, který dohlížel na správné plnění úkolů. Počasí přálo a přišlo na 30 dětí, které ověřili svoje dovednosti ve skládání puzzle, chození po lavičce, malování "po slepu", skákání v pytli, házení na cíl a dalších úkolech. Za splnění všech úkolů čekala na děti odměna v podobě medaile, plyšových hraček a sladkostí. Některé děti byly velice aktivní a zkusili si také "těžší variantu" úkolů. 



Zázemí dětského dne - soutěžní stanoviště a skákací hrad

Soutěže pro děti byly vypsané samozřejmě také v šipkách. Turnaje se zúčastnilo 12 dětí, které byly rozděleny do čtyř skupin. U některých dětí byly vidět skvělé náhozy, za které by se nestyděl ani zkušený šipkař. Vítězkou se nakonec stala Kiki Petrová, která ve finále porazila Káju. Třetí skončil nejlepší chlapec Táda a čtvrtá byla Sofinka. Moc děkujeme za účast dětí na turnaji a věříme, že je to bavilo.
Účastníci dětského turnaje

Výsledky - Dětský turnaj

Turnaj mládeže

V průběhu hlavních turnajů se konal také turnaj mládeže do 18 let, kde se předvedl mladý Táda, když dokázal v pěkném zápase porazit zkušenou Verču. Velká gratulace Tádovi za jeho výkon.
Verča a Táda

Dvojice vyhráli "Melouni"

Do turnaje dvojic se přihlásilo 15 párů, z toho 6 ryze mužských, 8 mixových a 1 ženská dvojice. Není překvapením, že mezi nejlepšími třemi dvojicemi se umístili pouze muži. Vítězem se stala domácí dvojka Martin Rosenberg a Lukáš Daňo, druzí skončili Rosťa Fikar a Josef Luža a třetí opět domácí dvojice Josef Rezek a Tomáš Dvořák. Nejlepším smíšeným párem byla manželská dvojice Lucka a Ondřej Barešovi, kteří skončili těsně pod stupněm vítězů na čtvrtém místě. Nejmladší dvojicí byli Nelly a Šimon, kterým je dohromady pouhých 18 let! a nevedli si vůbec špatně. Celkově skončili na 9. místě a děti občas zatápěly i zkušeným šipkařům. Jedinou ženskou dvojicí byly Týnky Kemrová a Horáková.  

Nejlepší dvojice turnaje - Pepíno+Dvořka (3.), Fiky+Pepe (2.), Mates+Luky (1.)

Výsledky - Dvojice

Hlavní turnaj ovládl "Fiky"

V hlavním turnaji se ve finále představili Rosťa Fikar a Mates Rosenberg. Rosťa prohru z finále dvojic hodil za hlavu a jednoznačně přehrál Martina poměrem 4:0. Mohl tak slavit vítězství v tomto jedinečném turnaji a navíc si odnést soudek piva k tomu. Druhý skončil tedy Mates, který se tak stal nejúspěšnějším hráčem Melounů. Třetí místo vysloveně vybojoval pořádající Ondřej Bareš, který v infarktovém zápase se štěstíčkem :-) zdolal čtvrtého Pepu Lužu. Za připomínku stojí i skvělé 5. místo domácího Tomáše Dvořáka. 
Vítězové turnaje jednotlivců - Mates (2.), Fiky (1.), Barny (3.), Luky (?) a Pepe (4.)

Výsledky - Hlavní turnaj

Mezi ženami nejlepší "Lucie"

Ve finále o nejlepší ženu turnaje se utkaly Lucka Barešová a Týna Horáková. Utkání bylo velice napínavé a musel rozhodnout až poslední leg, který lépe vyšel Lucii na doublech a mohla se tak radovat z vítězství. Týna i přes několik "match darts" bere krásné druhé místo. Třetí skončila Eva Štěpánková.
Nejlepší ženy turnaje - Lucka (1.) a Týna (2.)

Výsledky - Ženy

Závěrem

Moc děkujeme všem účastníkům jak velkým, tak malým, za strávený víkend s námi. Děkuji lidem, kteří se podíleli na přípravách turnaje (Vagi, Tomas, Ujo, Lucka, Pepíno, Fífa...), občerstvení (Meli, Peťa), pořádání dětského dne (Týnky, Irča, Radka, Verča, Lenka, Fífa, Mates, Matyáš, Adam, Vagi, Pepíno, Nelča, Lucka, Dvořka a další) a úklidu (Dvořka, Tomas, Pepíno, Mates, Petr...). Bez vás bychom to nedali dohromady. Na koho jsem zapomněl, tak se omlouvám, bylo vás opravdu hodně. 
A aby toho děkování nebylo málo, tak děkuji samozřejmě Sokolu za poskytnutí prostor, Fikymu (Bomma) za pěkné vázy na poháry a všem podporovatelům a sponzorům akce.

Ještě jednou díky moc.

Barny

Žádné komentáře:

Okomentovat