středa 8. června 2022

Premiérová Liga Mistrů je za námi, Banditi vezou bronz...

Premiérový ročník Ligy Mistrů je úspěšně za námi

V sobotu 4. 6. 2022 se uskutečnil 1. ročník turnaje družstev s názvem Liga Mistrů. Turnaje se zúčastnili nejlepší tři družstva z pěti oblastí - Oblastní šipkový svaz Střední Morava, Amatérská šipková liga Brno, Severozápadní šipková liga, Slovácká šipková liga a také náš Regionální šipkový svaz Vysočina. Přihlásilo se všech 15 družstev, která byla rozdělena do 5 skupin po třech týmech. Do vyřazovací části turnaje postupovali všechny týmy, nejlepší tým ze skupin postupoval přímo do čtvrtfinále. Ve skupinách a play-off se hrál zkrácený ligový zápas na 10 utkání, od semifinále pak klasický zápas na 18 utkání. 

Banditi a Melouni vyhráli své skupiny

Po základních skupinách byl nejlepší tým nasazen přímo do čtvrtfinále a tím se stal tým Banditi Humpolec. Museli tak čekat na soupeře z osmifinále - brněnské Bulldogy (mistr AŠL) nebo ledečské Klobáky. Po velmi vyrovnaném boji postoupili nakonec Klobáci, když rozhodli v prodloužení v týmové hře. Bylo tak jisté, že minimálně 1 tým z naší ligy bude bojovat o stupně vítězů. Tím druhým týmem byli Melouni, kteří hráli ve druhé části KO pavouka. V osmifinále se utkali s Mlynáři Dolní Němčí, které po nepovedeném úvodu, kdy už prohrávali 1:4, porazili těsně 6:4. 
Banditi Humpolec
Melouni Světlá nad Sázavou

Všechny naše týmy jsou ve čtvrtfinále

Ve čtvrtfinále se představilo všech 5 vítězů skupin - Banditi Humpolec (RŠS), Slza Malenovice (OŠSStM), Melouni Světlá (RŠS), Flaxa Team Uherský Brod (SŠL) a Pitbull Brumov (OŠSStM). Do čtvrtfinále postoupily všechny týmy z naší oblasti, dále také tři týmy ze Střední Moravy a dva týmy ze Slovácka. týmy z brněnska a ústecka skončily v osmifinále.
V oblastním derby mezi Bandity a Klobáky byli ledečští šipkaři na soupeře dobře připraveni a po polovině utkání vedli 3:2, nakonec však favorit z Humpolce zabral, výsledek otočil a zajistil si jistotu bojů o "medaile", Klobáci tak berou 5. místo. Druhé čtvrtfinále vyhrála Slza Malenovice, kteří porazili své kolegy z ligy, tým Rebel Bulls Zlín poměrem 6:2 a v semifinále se tak utkají s "našimi" Bandity. Melouni do svého čtvrtfinále s týmem Buffalo Darts Boršice vstoupili velice rozpačitě a po úvodních singlech prohrávali hrozivým poměrem 0:4. Evidentně je "vyždímalo" předchozí hektické utkání. Avšak nesložili zbraně a po vítězství ve čtyřhrách a singlech zápas srovnali na 4:4. Rozhodující dva singly však klukům nevyšly a museli se smířit s prohrou 4:6 a celkovým 5. místem. Poslední čtvrtfinále vyhráli šipkaři z Uherského Brodu, kteří porazili Pitbully 6:2 a zahrají si právě s přemožitelem Melounů.

Bronz putuje na Vysočinu zásluhou Banditů

Semifinále se hrálo již klasickým ligovým formátem na 18 utkání na čtyřech terčích. Banditům utekl úvod utkání a po singlech prohrávali 2:6. Už to vypadalo na jednoznačné utkání, ale Banditi zabrali a vynutili si poslední utkání, kdy za stavu 8:9 bojovali o remízu a možnost prodloužení. Bohužel to klukům nevyšlo a museli se spokojit se zápasem o třetí místo. Naopak Slza Malenovice postoupila do finále a vyhlížela soupeře mezi Buffalo Darts Boršice a Flaxou Team U. Brod, kde měli navrch šipkaři z Boršic. Flaxa však utkání otočila a po vítězství 10:7 si mohla zahrát o premiérový titul z Ligy Mistrů. 
Po neúspěšném vystoupení v semifinále se Banditi museli srovnat a zkusit vybojovat alespoň třetí místo. Soupeřem mu byli přemožitelé Melounů ve čtvrtfinále a aktuální mistři Slovácké šipkové ligy - Buffalo Darts Boršice. Únava u soupeře byla značná a zkoncentrovaní Banditi neponechali nic náhodě. Po jednoznačném výsledku 6:0 tak mohli slavit historicky první pohár z Ligy Mistrů a naše liga s nimi.
Třetí místo: Banditi Humpolec (RŠS)
Čtvrté místo: Buffalo Darts Boršice (SŠL)

Historicky první Mistr Ligy Mistrů je ze Zlínska

Ve finále se utkali týmy ze Střední Moravy a Slovácka. Skvělou formu si do Veselí přivezli šipkaři z Malenovic, kteří ani ve finále nepolevili a soupeři z Uherského Brodu darovali pouze jediný bod. Celkové skóre 10:1 mluví jasně a zaslouženým prvním Mistrem Ligy Mistrů je tým SLZA MALENOVICE!!! Velká gratulace vítězům, čest poraženým a velké poděkování všem účastníkům turnaje.
Mistr LM: Slza Malenovice (OŠSStM)
Vicemistr LM: Flaxa Team Uherský Brod (SŠL)

Trocha ze statistik

Zúčastněných oblastí: 5
Počet družstev: 15
Odehraných ligových zápasů: 30
Odehraných utkání jednotlivců (501 DO): 244
Odehraných utkání dvojic (501 DO Liga): 30
Odehraných utkání dvojic (Cricket Cut Throat Liga): 30
Odehraných prodloužení: 1 (Klobáci vs Bulldog)
Odehraných dílčích zápasů celkem: 305



Poháry a odměny pro nejúspěšnější družstva

Diplomy


Pozn.: Pokud máte týmové foto z turnaje, tak prosím pošlete. Bohužel se k focení moc týmů nemělo. Proto je tak málo diplomů...

Poděkování

Závěrem děkuji všem lidem, kteří se podíleli na přípravách a organizaci prvního ročníku LM. Lidem, kteří se snažili, aby to vše klaplo a všichni účastníci byli spokojeni. To jsou hlavně vedoucí oblastí Standa, Jarda a především pak Vašek (organizace a příprava turnaje) a Jirka (servis terčů). Dále pak obsluha Baru Králikárna a další, kteří nemalou měrou přispěli k úspěšnému uspořádání turnaje.

Doufám, že se turnaj hráčům líbil a příští sezonu budou opět soutěžit o trofej Ligy Mistrů. Určitě je co zlepšovat a věřím, že druhý ročník bude ještě atraktivnější a zajímavější než letošní.

Tak zase za rok, šipkám zdar...

Barny


Žádné komentáře:

Okomentovat