pátek 1. dubna 2022

Novinky ve světě amatérských šipek...

Skvělá zpráva pro naše šipkaře. Regionální šipkový svaz Vysočina ve spolupráci s dalšími amatérskými a hospodskými ligami v České republice rozšiřují svojí působnost na mezinárodní úroveň. Kromě již avizované Ligy mistrů ČR, která se bude konat 4.6.2022, se vedoucí lig dohodli na založení České šipkové federace (Czech Darts Federation - CDF). 
Jeden z největších důvodů je umožnit šipkařům účast na Evropském šampionátu v moderních šipkách pod hlavičkou European Darts Federation - EDF. Jde nejen o turnaj jednotlivců a dvojic, ale především národních družstev. Tento týden jsme byli osloveni ze strany EDF, že naší žádost o členství přijímají. Úředně by vše mělo být vyřízené do konce dubna, tudíž by se mohli naši šipkaři zúčastnit již letošního mistrovství. Jelikož není čas na kvalifikaci o místo v reprezentaci, tak vedení CDF rozhodlo, že národní tým ČR pro letošní Mistrovství Evropy bude tvořit jádro vítězného družstva Ligy Mistrů 2022
ME EDF 2022 se koná na konci srpna ve Slovinsku. Tradičně tam jezdí hvězdy jako Mensur Suljovič, Kim Huybrechts nebo Boris Krčmár, který je zároveň úřadujícím mistrem Evropy. EDF úzce spolupracuje s hráči z PDC a součástí týdenního šampionátu je také turnaj v klasických šipkách právě s hráči z PDC. Letošní účast už přislíbili legendární Phil Taylor nebo John Part.
Už to není sen. Z hospůdky ze Světlé nebo Humpolce nyní můžete vyrazit mezi hvězdy PDC...
Držím palce a ať to lítá...




P.S.: Nevěřte všemu, co je napsané v mediích :-), jo a dnes je Apríííl :-D 



Žádné komentáře:

Okomentovat