pondělí 25. dubna 2022

Mistři RŠS 2020/22 - Banditi a Buldoci

Ve 14. ročníku ligové soutěže družstev se představilo 15 družstev. Stejně jako předchozí sezonu se i letos hrál systém jednotné soutěže a tím pádem se v základní části utkal každý s každým. Poté proběhlo rozdělení do dvou ligových úrovní - 1.liga a 2.liga. Celkově bylo odehráno 191 utkání (z původně plánovaných 203 - Smrťovka se před zahájením 2.ligy odhlásila ze soutěže). Tato sezona z pohledu kalendářního byla nejdelší v celé historii ligy a překonala tak v délce trvání tu předchozí. První utkání se odehrálo 5.9.2020 a poslední 15.4.2022. (Ne) Hrálo se tak přes 19 měsíců! Důvodem byla především pokračující koronavirová krize a zavedený nouzový stav, který uzavřel hrací místa a znemožnil tak plynule odehrát sezonu. 
Nejvíce vítězství uhráli Banditi (celkem 24), naopak nejméně výher měli letos na kontě nováčci DC Hornets B (1). Nejvíce bodů si pak připsali Melouni (74 bodů), kteří získali o 1 více než Banditi.

Banditi poprvé vyhráli ligový titul

Mistrem ligové soutěže se poprvé v historii stali Banditi Humpolec, když v 1. lize dokázali bodovat ve všech utkáních.
Mistři a Vicemistři ligové soutěže 2020/22
(foto z utkání Melouni vs Banditi)

Melouni vyhráli základní část se sedmibodovým náskokem na druhé Bandity a osmibodovým na třetí Křupky a zajistili si tím jako první účast v Lize Mistrů družstev. Jelikož došlo před sezonou k úpravě pravidel, tak se 1. i 2. liga hrála od začátku bez převáděných bodů ze základní části, jak bylo zvykem v minulé sezoně. Toho ideálně využili Banditi, kteří se soustředili právě na konec sezony, kdy ztratili pouze body s Melouny. 
Banditi si tak připisují první ligový titul a stávají se celkovým šestým šampionem ligové soutěže! Navíc si zajistili účast v Lize Mistrů a budou plnit roli jedničky naší oblasti. Melouni po dvou vítězstvích v řadě zopakovali výsledek ze sezony 2016/17 a získávají podruhé titul Vicemistra. Nejen Banditům, ale i Klobákům vyhověla změna systému a po pátém místě v základní části si Klobáci vyházeli bronz. Co se tak ledečským šipkařům nepovedlo poslední sezonu s Halůzáky, tak letos zvládli a jako třetí postoupili na závěrečný turnaj Ligy Mistrů družstev.
1.liga - tabulky, výsledky

Buldoci vítězí ve druhé lize

Šipkaři z Knyku těsně nepostoupili ze základní části do 1. ligy a ve 2. lize měli plnit roli favoritů. A také se tak stalo. Buldoci za vítězstvím ztratili pouze 3 body v prodlouženích a podruhé ve své historii vyhrávají druhou ligu (poprvé v sezoně 2015/16). Druzí skončili havlíčkobrodský DC Helax, kteří se v průběhu sezony přestěhovali ze Smrťovky a nové prostředí jim pomohlo k historickému výsledku. Úspěšnou sezonu mají za sebou také DC Vršovičáci, kteří ke své finálové účasti v ligovém poháru přidali třetí místo z druhé ligy.

Ligové statistiky ovládli Josef Rezek a Lukáš Dáňa

Základní část vyhrál s ohromným náskokem 16 bodů Lukáš Daňo, který se jako jediný dostal přes 90 bodů. Druhé místo obsadil Rosťa Fikar a třetí místo Michal Polák.
Základní část IKH

V 1. lize se pořadí v Top 10 hodně změnilo a nejužitečnějším hráčem se podruhé v řadě stal Josef Rezek z týmu Melouni Světlá. Druhé místo obsadil vítěz základní části Lukáš Daňo a třetí místo uhájil Michal Polák, který obhájil pořadí z minulé sezony.
1.liga IKH

Ve druhé lize se skvělými výkony prezentoval Lukáš Dáňa, který navázal na výkony ze základní části (7. místo) a poprvé vyhrál individuální bodování hráčů. Druhý skončil Pavel Machovec z vítězného družstva a třetí legendární Jaromír Váňa, který si poprvé zahrál druhou ligu.
2.liga IKH

V celé sezoně bylo celkem naházeno 186x 170+ (80x ZČ, 85x 1.liga, 21x 2.liga), 1722x 133+ (701x ZČ, 786x 1.liga, 235x 2.liga), 11x 5.kolo (ZČ - 2x Melouni, 1x Terasa, 1x Banditi; 1.liga - 4x Melouni, 2x Banditi, 1x Křupky), 75x 6.kolo (28x ZČ, 42x 1.liga, 5x 2.liga) a 289x 7.kolo (121x ZČ, 146x 1.liga, 22x 2.liga).

Shrnutí 14. ročníku

Mistr RŠS - Banditi Humpolec
Vítěz 2.ligy - DC Buldoci Knyk
Vítěz Ligového poháru 2021 - Melouni Světlá nad Sázavou
Vítěz Ligového poháru 2022 - Melouni Světlá nad Sázavou
Vítěz IKH 1.ligy - Josef Rezek (Melouni Světlá nad Sázavou)
Vítěz IKH 2.ligy - Lukáš Dáňa (DC Helax Havlíčkův Brod)

Děkujeme za účast v prodlouženém dvouletém 14. ročníku a těšíme se na vyhlášení ligy a především na další ročník, který je již v přípravách...

Žádné komentáře:

Okomentovat