pondělí 11. dubna 2022

Melouni opět vítězí ve finále ligového poháru!

Melouni mají rekord

V sobotu 9. 4. 2022 se v Bowling Club Baru v Havlíčkově Brodě konalo finále jubilejního 10. ročníku Ligového poháru družstev - Final Four 2022.
Nejlepší čtyři týmy letošního ročníku byly nalosovány do KO pavouka. V prvním semifinále se utkali domácí Bowling proti nováčkům z Terasy. Ve druhém semifinále se pak představili obhájci vítězství Melouni a Vršovičáci, kteří nahradili původně nominovanou Jiřickou. I když byli Melouni jasným favoritem, neměli to vůbec jednoduché. Rozhodnout musela až poslední dvojice zápasů. Obhájci vítězství nakonec drama zvládli a postoupili dál po výsledku 21:16. Ve druhém utkání měli téměř celé utkání navrch domácí Bowling, ale Terasa se nevzdávala a v posledních čtyřech zápasech dokonala obrat, když o postupu světelských šipkařů rozhodla Lenka Fidrová. Terasa tak ve své premiérové účasti po výsledku 21:18 postoupila poprvé ve své historii do Velkého finále. 
Malé finále a celkové třetí místo vybojovali hráči Bowlingu, kteří v městském derby porazili Vršovičáky 21:18. Co se domácím šipkařům nepovedlo v semifinále, tak v Malém finále zvládli a poprvé tak mohli slavit celkové třetí místo. Velké finále nabídlo souboj dvou světelských týmů. Bylo to tak poprvé, kdy se ve finále utkala 2 družstva z jednoho města. Melouni využili svoje zkušenosti z finálových zápasů a proti nováčkovi nezaváhali. Po hladkém vítězství 21:10 obhajobu zvládli a pokračují v nadvládě ligového poháru. Zároveň se připsali již čtvrtý triumf v řadě, čímž překonali rekord Tajfunu a osamostatnili se na čele šampiónů ligového poháru.
Velká gratulace všem účastníkům a příští sezonu se budeme opět těšit na skvělé výkony a nové příběhy...

Výsledky

Velké finále
ŠK Terasa Světlá vs Melouni Světlá 10:21

Malé finále
ŠK Bowling Havl. Brod vs DC Vršovičáci Havl. Brod 21:18

Semifinále
ŠK Terasa Světlá vs ŠK Bowling Havl. Brod 21:18
Melouni Světlá vs DC Vršovičáci Havl. Brod 21:16



Zástupci družstev

Melouni Světlá - Vítězové Final Four 2022

ŠK Terasa Světlá - 2.místo Final Four 2022

ŠK Bowling Havl. Brod - Vítězové Malého Finále

DC Vršovičáci Havl. Brod - 2.místo Malé Finále

Kapitán vítězného družstva

Předsedové finalistů

Diplomy - Pamětní listy




  

Žádné komentáře:

Okomentovat