středa 23. března 2022

Darts Cup FINALS 2021

V sobotu 19.3.2022 se konal finálový turnaj a slavnostní zakončení premiérového ročníku Darts Cup Vysočina, aktuálně největšího seriálu turnajů v elektronických šipkách na Vysočině. Finále se uskutečnilo v Bowling Club Baru v Havlíčkově Brodě.
Nominační turnaje se hrály na 6 hracích místech a celkově bylo odehráno 150 turnajů. Nejaktivnějším hracím místem byl Pivní Bar Meloun ve Světlé nad Sázavou, kam zavítalo 470 hráčů, což dělá průměr téměř 19 hráčů na turnaj! Zároveň se tam ukázalo celkově 72 hráčů, což je nejvíce v celém seriálu. Nejvíce hráčů na 1 turnaj přišlo do Helaxu v HB, kde si zahrálo 28 hráčů.
Celého seriálu se zúčastnilo 214 šipkařů (179 mužů a 35 žen). Vítězem celkového žebříčku se stal Lukáš Daňo se ziskem 2370 bodů. Druhé místo obsadil Ondřej Bareš, třetí skončil David Bártl a na čtvrtém místě se umístil Martin Rosenberg. Mezi ženami zvítězila Kateřina Čechová před Klárou Svobodovou a Klárou Kunčar.

Vítězové žebříčků

Nejaktivnějším hráčem se stal Jan Neuwirth, který odehrál 34 turnajů v základní části. Nejvíce vítězných turnajů měl na svém kontě David Bártl, když dokázal vyhrát 18 turnajů. 
Nejvíce turnajů na 1 hracím místě vyhrál Zdeněk Soukup. Na Jiřické v Humpolci zvítězil v 11 turnajích. O druhé místo se podělili Martin Rosenberg a Lukáš Daňo, kteří u Melouna zvítězili v 8 případech.


Mužům vládl Pavel Strašil

Do turnaje mužů se přihlásilo 43 hráčů z celkem 64 nominovaných. Podle počtu přihlášených hráčů se hrálo systémem skupin a následným KO pavoukem. Hráči byli rozděleni do 8 skupin po 5-6 hráčích, kde se hrálo na 2 hrané legy každý s každým. Z každé skupiny postupovali 2 hráči do osmifinále. Domácího prostředí dokonale využil Josef Vondra, který se proházel až do finále turnaje. Na cestě do bojů o celkové vítězství porazil mj. Martina Šimůnka 2:1, Lukáše Bendu 4:3 či Davida Bártla 5:3. Soupeřem mu byl přibyslavský Pavel Strašil, který v osmifinále vyřadil Marka Nováka poměrem 3:2, následně Rosťu Fikara opět těsně 4:3 a v semifinále pak Miroslava Vondráka 5:2. Finále bylo celkem jednoznačné a po výsledku 6:2 se z prémiového vítězství mohl radovat Pavel Strašil.

Nejúspěšnější muži turnaje


Šampiónkou se stala Lucie Barešová

Turnaj žen se zúčastnilo 16 hráček z celkových 24 nominovaných. Hráčky byly rozděleny do 4 skupin po 4 a z každé skupiny postupovaly 3 hráčky do play-off. Vítězky skupin měly přímý postup do čtvrtfinále. Do finále se probojovaly Klára Svobodová a Lucie Barešová. Klára po vítězství ve své skupině porazila ve čtvrtfinále Radku Hanouskovou 2:0, v semifinále pak Marcelu Medovou 3:1. Lucka v předkole vyhrála nad Lenkou Homolovou 2:1, ve čtvrtfinále přehrála Kristýnu Horákovou 2:0 a v semifinále poté Kláru Kunčar poměrem 3:1. Finále se hrálo na 4 vítězné legy a větší nervy měla Lucka, která po výsledku 4:1 mohla slavit vítězství v tomto seriálu a navázat na své předchozí triumfy v seriálu Vysočina Tour.

Nejúspěšnější ženy turnaje




Vítězové hlavních turnajů Lucie a Pavel

Malé Finále vyhrál Petr Čámský

Do Malého Finále se prezentovalo 39 hráčů, kteří již nehráli hlavní turnaje nebo se do nich nenominovali. Vítězem se stal Petr Čámský, který ve finále porazil Pepu Lužu. Třetí místo obsadil Jan Neuwirth a nejlepší ženou/dívkou se stala Leontýnka Rozárie Homolová.

Nejlepší hráči Malého Finále

Vítězem Superfinále je Miroslav Vondrák

Pro vítěze jednotlivých hracích míst byl připraven samostatný turnaj ve hře Cricket. Nasazení do KO pavouka bylo dle získaných bodů v místním žebříčku. Čtvrtfinále a semifinále se hrálo na 2 vítězné legy, finále potom na 3 vítězné legy. Vítězem se stal Miroslav Vondrák, který ve finále porazil překvapení turnaje Jaroslava Mrkvičku poměrem 3:0. Na třetích místech se umístili Jan Neuwirth a Zdeněk Soukup.

Vítěz celkového žebříčku Lukáš a vítěz Superfinále Míra

Výsledky Superfinále


Na závěr...

Během turnaje bylo vylosováno 60 cen a na závěr mezi všechny účastníky sud piva a notebook. Šťastným vítězem notebooku se stal Lukáš Březina, soudek si pak odvezli Homolovi.


Všem moc děkujeme za podporu na turnaji, především všem hráčům, kteří pomohli s organizací. Dále personálu Bowling Baru za skvělou obsluhu a občerstvení po celou dobu turnaje. Moc děkujeme za zpětnou vazbu a připomínky, co zlepšit do dalšího ročníku. Tak ať to letos lítá...






Foto: Ondřej Bareš, Martin Rosenberg, Martin Vágner

 

Žádné komentáře:

Okomentovat