čtvrtek 7. října 2021

Darts Cup Vysočina FINALS

Známe datum finále

Aktuálně se odehrává poslední pětina z plánovaných 25 nominačních turnajů (22.kolo), tak je na místě zveřejnit trochu málo z propozic finálového turnaje prvního ročníku.
Pokud nezasáhne vyšší moc, tak se finále seriálu turnajů Darts Cup 2021 uskuteční v sobotu 15. ledna 2022 od 10:00 hodin. Termín je pevný a neměl by se měnit. Do finále postupuje prvních 64 mužů a 24 žen z celkového žebříčku. Jistotu postupu mají první tři hráči z místních žebříčků. Hrací místo bude včas upřesněno (pravděpodobně Havlíčkův Brod).


Systém turnaje

Pokud se do hlavního turnaje mužů přihlásí 49 až 64 hráčů (což předpokládám), tak se bude hrát systémem jednotlivých skupin s postupem do KO pavouka. Bude celkem 8 skupin po max. 8 hráčích. Každá skupina bude mít svého rozhodčího (nejvýše nasazený hráč) a bude se hrát oboustranným pavoukem na 2 vítězné legy. Rozpis jednotlivých zápasů bude předem daný, tzn. každý hráč bude přesně vědět, kdy bude hrát. Do KO pavouka pak postoupí z každé skupiny 2 hráči - vítěz pravé a levé strany. KO pavouk bude pro 16 nejlepších hráčů.
V případě počtu hráčů 48 a nižší se bude hrát systémem skupiny každý s každým na 2 hrané legy. 
Obdobně to bude u turnaje žen - 17-24 žen (oboustranný pavouk), 16 a méně (každý s každým).
Nasazení do skupin bude dle konečného žebříčku. Např. ve skupině B budou hráči, kteří se umístí na místě: 2, 15, 18, 31, 34, 47, 50 a 63. 


KO pavouk - muži
    Osmifinále na 3 vítězné legy.
    Čtvrtfinále na 4 vítězné legy.
    Semifinále na 5 vítězných legů.
    Finále na 6 vítězných legů.

KO pavouk - ženy
    Čtvrtfinále na 2 vítězné legy.
    Semifinále na 3 vítězné legy.
    Finále na 4 vítězné legy.

Hráči, kteří nepostoupí do závěrečných bojů mají možnost hrát Malé finále pro max. 32/48 hráčů (dle celkového počtu terčů). Předpokládaný začátek bude mezi 14 - 15 hod.

Podrobný harmonogram, postupující hráči vč. náhradníků, nasazení do skupin atd. bude zveřejněno po odehrání všech nominačních turnajů.

Žádné komentáře:

Okomentovat