neděle 12. května 2019

Mistři RŠS 2018/19 - Melouni a ŠK Horní Krupá

Ve 12.ročníku ligové soutěže se představilo 14 družstev ve dvou ligových úrovních - 1.liga a 2.liga. Celkově bylo odehráno 166 utkání z celkových 168. Nejvíce vítězství uhráli Melouni a D.C. Goblins (19) naopak bez výhry byli letos Lepáci. Tzv. remízovým králem se stali Kladiváři, kteří celkem odehráli 7 prodloužení (z celkových 17-ti prodloužení). Nejméně porážek pak měli ŠK Horní Krupá, kteří to poznali pouze jednou. Dva týmy pak své zápasy kontumovali (ŠK Bowling a Božíci).

Melouni získávají historicky první ligový titul

Nejúspěšnějším týmem letošní sezony se stávají Melouni Světlá nad Sázavou, kteří ve své sedmé sezoně získali svůj historicky první ligový mistrovský titul a k tomu přidali vítězství v ligovém poháru. Stávají se tak pátým týmem, který dokázal vyhrát ligu a teprve třetím týmem, který získal sezónní "double". 
Melouni odehráli především skvělou první polovinu soutěže, ve které si vytvořili desetibodový náskok na celkově druhé Bandity Humpolec. Ti ovládli celou druhou polovinu ligy a zajistili si tak podruhé ve své historii titul Vicemistra (od sezony 2015/16). Bronz získali Halůzáci Světlá nad Sázavou a na stupních vítězů jsou již po deváté (celkově 1x titul, 4x stříbro, 4x bronz).
1.liga

ŠK Horní Krupá mistrem druhé ligy

Pro šipkaře z Horní Krupé to byla velice vydařená sezona, když dokázali vyhrát 2.ligu a navíc k tomu přidat finále ligového poháru. S pěti bodovým odstupem skončili druzí D.C. Goblins Humpolec, kteří si o políčko polepšili oproti minulé sezoně. Třetí místo obsadili nováčci ze Světlé nad Sázavou D.C. Hornets.


2.liga

Ligové statistiky jasně ovládli Václav Vacek a Michal Polák

V celé sezoně vévodil statistikám IKH v 1.lize Václav Vacek z týmu Halůzáci Světlá. Na stupních vítězů se dále umístili hráči mistrovského celku Josef Rezek (2.) a Ondřej Bareš (3.).
1.liga IKH
Druhé lize kraloval Michal Polák z mistrovského celku ŠK Horní Krupá, který zvítězil s téměř dvaceti bodovým náskokem před svým spoluhráčem Tomášem Blažkem. Třetí skončil František Švamberg z týmu D.C. Goblins Humpolec.
2.liga IKH
V celé sezoně bylo celkem naházeno 120x 170+ (91x 1.liga, 29x 2.liga), 1190x 133+ (784x 1.liga, 406x 2.liga), 1x 4.kolo (1.liga - Klobáci - Jan Žáček), 7x 5.kolo (1.liga - 5x Melouni a 2x Halůzáci), 51x 6.kolo (39x 1.liga, 12x 2.liga) a 220x 7.kolo (175x 1.liga, 45x 2.liga).*
* nejsou započítány všechny statistiky u týmů Smrťovka, Bowling, Božíci, Hornets, Goblins.

Shrnutí 12.ročníku

Mistr RŠS - Melouni Světlá nad Sázavou
Vítěz 2.ligy - ŠK Horní Krupá
Vítěz Ligového poháruMelouni Světlá nad Sázavou
Vítěz Superpoháru - Halůzáci Světlá nad Sázavou
Vítěz IKH 1.ligy - Václav Vacek ml. (Halůzáci Světlá nad Sázavou)
Vítěz IKH 2.ligy - Michal Polák (ŠK Horní Krupá)

Děkujeme za účast v letošním 12. ročníku a již teď připravujeme ročník následující. Budeme se těšit v příští sezoně...

Žádné komentáře:

Okomentovat