sobota 3. srpna 2019

Finále Vysočina Tour 2019 v režii obhájců

V polovině června, konkrétně v sobotu 15.6.2019, se uskutečnilo Velké Finále a slavnostní zakončení 7. ročníku Vysočina Tour - největšího seriálu turnajů v elektronických šipkách na Vysočině. Jedinečný turnaj se konal již po šesté v Kulturním sále v Knyku u Havlíčkova Brodu, jen první ročník se odehrál v Termesivech.
Nominační turnaje probíhaly celkem na 13 hracích místech po dobu 30-ti týdnů, byl tím překonán rekord z druhého ročníku (2014), kdy bylo přihlášeno 11 hracích míst. Celkem se odehrálo 390 turnajů! a nejaktivnějším hracím místem se stala Kozlovna Jihlava, kam přišlo celkem 607 hráčů, což činí průměr přes 20 hráčů na turnaj!
Celého seriálu se zúčastnilo 421 šipkařů (349 mužů, 72 žen). Celkový žebříček vyhrál Lukáš Benda s celkovým počtem 5290 bodů. Druhé místo obsadil Tomáš Zámostný ml. a na třetím místě se umístil David Bártl. Mezi ženami zvítězila Gabriela Bedrníčková, před Helenou Benešovou a Marcelou Frühaufovou. 
celkový žebříček muži + ženy

Nejaktivnějším hráčem se stal Lukáš Benda, který odehrál 94 turnajů v základní části a umístil se na pomyslném čtvrtém místě žebříčku "Nejvíce odehraných turnajů". Dosavadním rekordmanem v počtu odehraných turnajů je Petr Malinský z roku 2017 (téměř nedosažitelných 142 turnajů), druhý je Josef Eisner z roku 2014 (112 turnajů) a třetí David Bártl také z roku 2014 (99 turnajů). 
Žebříček "Nejvíce vyhraných turnajů" obhájil David Bártl, kterému se povedlo vyhrát ve 34 turnajích, což je o 3 více než v předchozím ročníku a aktuálně je na třetím místě v historii seriálu. Rekord stále drží Petr Malinský z roku 2017 (57 vyhraných turnajů), druhý je Jan Stoklasa z roku 2016 (43 vítězných turnajů). 
Nejvíce turnajů na 1 hracím místě vyhrál Lukáš Benda, když dokázal zvítězit v 16-ti turnajích v havlíčkobrodském baru Helax. Rekordem je vítězných 22 turnajů Jana Stoklasy z hracího místa Bowling (2016).

Josef Rezek obhájil rekordní turnaj mužů

Do turnaje mužů se přihlásilo rekordních 93 hráčů z celkem 133 nominovaných. O jednoho hráče tak byl překonán rekord z předchozího ročníku.
Vítězem sedmého ročníku se stal bez jediné prohry Josef Rezek a stal se teprve druhým hráčem, který dokázal obhájit vítězství. Ve finále se po roce opět utkal s Lukášem Bendou, který usiloval o svůj první triumf. Utkání bylo velice vyrovnané a po vítězství 3:2 mohl Pepa slavit svůj druhý titul. Velký úspěch zaznamenal jihlavský "Dragon" Radek Bílek, který při své premiéře obsadil skvělé třetí místo. Čtvrtý skončil "Dravec" Vladimír Zadražil, když prohrál právě s Radkem. Na pátém místě se shodně umístili "Bandita" Michal Adam a Martin "Bender" Došek.
nejlepší hráči Finále

Kompletní výsledky Muži | Hrací plán

Lucie Barešová je pětinásobnou šampiónkou

Turnaj žen se zúčastnilo 23 žen z celkových 31 nominovaných. Doposud turnaj vyhrály pouze 2 ženy (4x Lucie Barešová a 2x Petra Balnohová) a čekalo se, že letos budeme znát novou vítězku Finále. Vždy se totiž říká, že turnaje žen nemají favoritku, jenže...
Lucie Barešová je nejspíše proti. I když nebyla letošní favoritkou na vítězství, dokázala se probojovat do finále a dokonce ho vyhrát. Již popáté v historii!!! Ve finále zvítězila 3:1 nad Marcelou Frühaufovou, která se o titul ucházela poprvé. Velkou zajímavostí je, že pět vítězství Lucie bylo přes pět různých soupeřek. Třetí místo obsadila Gabriela Bedrníčková, když prohrála právě s Luckou i Marcelou. Skvěle pak zahrála Klára Svobodová, která při svém debutu obsadila 4.místo.
nejlepší hráčky Finále

Kompletní výsledky Ženy | Hrací plán


Ondřej Bareš vyhrál Malé Finále

Do Malého Finále se prezentovalo celkem 43 hráčů, kteří již nehráli hlavní turnaje nebo se do nich nenominovali. O největší překvapení se postarala Dana Tučková, která se dokázala probojovat až do finále pravé strany. Nakonec obsadila skvělé třetí místo a stala se zároveň nejlepší ženou turnaje. Jejími přemožiteli byli Ondřej Bareš a Martin Švára, kteří o triumf v Malém Finále bojovali poprvé. Celkovým vítězem se stal "Barny", který zvítězil po výsledcích 0:2 a 2:0.
nejlepší hráči Malého Finále



Markéta Tučková je vítěznou juniorkou

Turnaje juniorů či-li mládeže, které se hrají od roku 2015, se zúčastnilo 7 hráčů a hráček. Hrálo se systémem oboustranného pavouku na 2 vítězné legy ve hře 301 Single Out. Skvělé třetí místo obsadil světelský Tadeáš Doubrava, pro kterého to byla první medaile z šipkového turnaje. Ve finále se utkali Markéta Tučková (druhá z roku 2018) a Tomáš Zámostný (vítěz z roku 2017). Překvapivým šampiónem se nakonec stala Markéta, která dvakrát porazila Tomáše a připsala si tak první vítězství z turnaje juniorů.
účastníci turnaje Juniorů

Petr Číha triumfoval v High Score

Poprvé v historii konání Velkého Finále se kromě Malého Finále odehrál doplňkový open ve hře High Score. Přihlásilo se 25 hráčů a největšími náhozy se prezentoval Petr Číha, který celý turnaj nepoznal hořkost porážky. Ve finále porazil Karla Lepiče poměrem 2:1. Na třetím místě se umístil Ondřej Bareš.




Lukáš Benda je Mistr Středař

Pro vítěze doplňkových turnajů Mistr Středař na jednotlivých hracích místech se konal Turnaj Mistrů (středařů), kterého se zúčastnilo celkem 14 hráčů (13 vítězů hracích míst + obhájce z loňského ročníku). Vítězem se stal jihlavský Lukáš Benda.
vítěz Turnaje Mistrů Středařů


Melouni ovládli Finále Vysočina Tour

Když v loňském ročníku zvítězili ve třech turnajích (Velké Finále Muži, Velké Finále Ženy a Malé Finále) světelští hráči, zdálo se, že to byla výjimečná záležitost daného ročníku a jen za určitých okolností se to dá zopakovat. Letošní ročník byl ale obzvlášť unikátní a pravděpodobně nezopakovatelný. Nejenže ve všech hlavních turnajích opět zvítězili světelští hráči, ale navíc poprvé v historii hráči jednoho týmu!!! Letošními vládci Vysočina Tour jsou tak šipkaři týmu Melouni Světlá nad Sázavou...
vítězové Velkého a Malého Finále


Všechny turnaje byly pořádány on-line na serveru www.mojeturnaje.cz, v sekci "zveřejněné turnaje" se tak můžete zpětně podívat na průběh turnajů, hrací plány a další statistiky.

Slavnostní zakončení turnaje proběhlo stejným způsobem jako předchozí ročníky, tzn. losováním hlavní ceny. Podruhé v historii vyhrál místní hráč a nejšťastnějším v tu chvíli byl Michal Polák, který si odnesl TV v hodnotě 10.000 Kč.
šťastný vítěz TV

Závěrem je nutno poděkovat všem pořadatelům, členům spolku Tajfun Darts z.s., personálu Baru Tajfun Havlíčkův Brod, za skvělou obsluhu a občerstvení po celou dobu turnaje a Bohoušovi Pleskačovi za pořízení fotografií.


pohárová umístění a vítězové Velkého Finále

Kompletní fotogalerie





Žádné komentáře:

Okomentovat