čtvrtek 21. března 2019

V Koňkovicích se hrály skvělé šipky

Rekordní účast

Již počtvrté přivítal kulturní dům v Koňkovicích nadšence v tomto velmi rychle se rozvíjejícím sportu. A že je o tento druh sportu velký zájem potvrdila letošní účast. Do vesničky mezi Světlou a Ledčí nad Sázavou zavítalo rekordních 20 dvojic a 43 jednotlivců. Všechny turnaje se hrály systémem oboustranného pavouku na 2 vítězné legy ve hře 501 Double Out. 


Dvojice pro Bandity

První byl na programu turnaj dvojic, kde se dařilo dvojici Jan Žáček (Klobáci Ledeč nad Sázavou) a Josef Rezek (Melouni Světlá nad Sázavou), kteří vyhráli pravou stranu (tzv. stranu neporažených) a zajistili si již třetí finále v řadě (v roce 2017 i 2018 své finále prohráli). Druhý finalista vzešel z finále levé strany (dvojice s 1 prohrou). Po velmi vyrovnaném souboji se nakonec do finále dostalo duo Filip Menšík a Petr Čámský (oba Banditi Humpolec), když postoupili přes dvojici Ondřej Bareš a Tomáš Dvořák (oba Melouni Světlá nad Sázavou), kteří tak skončili na třetím místě. Finále bylo překvapivě jednostranné a po výsledku 4:0 se radovala humpolecká dvojice ze svého druhého vítězství, když dokázali obhájit triumf z předloňského ročníku. Nejlepší ženskou dvojicí se staly Lenka Čermáková s Lucií Barešovou (obě Melouni Světlá nad Sázavou) na celkovém 4. místě. 

První tituly pro Zdeňka a Lenku

Turnaj jednotlivců se odehrál ve do dvou kategoriích – zvlášť muži a ženy. Muži přesně zaplnili standardní pavouk pro 32 hráčů, žen bylo 11. Roli favoritky skvěle zvládla Lenka Čermáková, která po loňském třetím místě, i v konkurenci mužů, letos zvítězila v turnaji žen. Ve finále porazila domácí hráčku Lucii Beranovou právě hrající za tým D.C. Hornets Světlá nad Sázavou. Na třetím místě se umístila Lenky týmová spoluhráčka Pavlína Žáčková. 
V mužském turnaji se do finále pravé strany probojovali Zdeněk Barták (Klobáci Ledeč nad Sázavou) a Michal Adam (Banditi Humpolec) a lépe utkání zvládl Zdeněk, který tak ve finále čekal na vítěze levé části pavouka. Tam se utkali Josef Málek (Klobáci Ledeč nad Sázavou) právě s Michalem Adamem a první jmenovaný tak nakonec dokázal dokráčet až do úplného finále turnaje, když od prvního kola musel po prohře s Ondřejem Barešem hrát již na straně poražených. Samotné finále bylo vcelku vyrovnané a po pár minutách Pepa vymazal handicap a dorovnal počet proher po jedné na každé straně. Poslední utkání dne však nakonec vyhrál Zdeněk a mohl tak slavit své prémiové vítězství v Koňkovicích.
Kompletní výsledky - muži
Kompletní výsledky - ženy


Parádní individuální výkony

Jak už vypovídá nadpis článku, zde se hrály opravdu skvělé šipky. Svědčí o tom hlavně individuální statistiky. Celkem v turnajích padlo 11 bing (maximum na 20-180, 19-171 a 18-162). První v turnaji se to povedlo Lence Čermákové v turnaji dvojic. Nejvíce jich pak hodili Ondřej Bareš (Melouni Světlá nad Sázavou) a Jiří Kopecký (Ledeč nad Sázavou), oba po dvou maximech. Jediné bingo na osmnáctkách předvedla v turnaji žen domácí hráčka a výborná kuchařka Marcela Žáčková st. Nejvyšším zavřením dne se může pyšnit Jan Stoklasa (Banditi Humpolec), který předvedl „profi“ zavření proti Pepovi Rezkovi, když dokázal hru ukončit 139 body (T19, T14 a D20). Nejrychlejším zavřením pak bylo krásných 14 šipek, které předvedli Michal Adam a Ondřej Bareš, za což by se nestyděli ani borci z PDC 😊.

Velké díky všem

Na závěr je potřeba poděkovat pořadatelům a lidem, kteří tuto akci podpořili a pomohli s organizací. A zároveň pořadatelé děkují všem účastníkům turnaje za účast. Věříme, že právě letošní hojná účast bude závazkem pro pořadatele na příští ročník, aby byl turnaj ještě lepší. Ať to lítá…




Foto: Tomáš Vacek, Jaromír Váňa, Ondřej Bareš



Žádné komentáře:

Okomentovat