středa 14. listopadu 2018

Pohár starosty města Světlá nad Sázavou

Rekordní počet turnajů a "poprvé"

Letošní ročník tradičního šipkového turnaje Pohár starosty města Světlá nad Sázavou se poprvé ve své osmileté historii konal v místním Společenském domě v tanečním sále. A velkých "poprvé" bylo více nebo vlastně všechno, jelikož se vždy hrály pouze základní 2 turnaje - jednotlivci a dvojice. 
Poprvé se během jedné akce uspořádalo a odehrálo rekordních osm turnajů (2 v pátek, 6 v sobotu). Poprvé se konal turnaj v Cricketu, který byl prvním turnajem víkendu. Poprvé se hrál samostatný turnaj žen. Poprvé se hrálo celodenní HI-SCORE, tři doprovodné turnaje atd.....
 
hrací místo, ceny a podium

Páteční turnaje ovládli domácí šipkaři

V zahřívacím turnaji Cricket zvítězil Ondřej Bareš, který ve finále porazil dosud neporaženého Honzu Žáčka poměrem 4:1. Třetí skončil po skvělém výkonu Miloš Nevídal. Nejlepší ženou se stala Lucie Barešová na celkovém 5.místě.
vítězné šipky a stupně vítězů v turnaji Cricket

V doprovodném turnaji 301 MO se nejvíce dařilo Jaromíru Váňovi, když musel, podobně jako v předchozím turnaji Ondra, ve finále 2x porazit vítěze pravé strany, v tomto případě Pepu Rezka, což se mu také podařilo. Třetí místo vybojoval Ivo Rückl a nejlepší ženou byla Nikol Wolfová.
vítěz a nejlepší žena turnaje 301 MO

Výsledky - CRICKET, 301 MO


Prémiová vítězství pro vítěze hlavních turnajů

Hlavní program Poháru starosty města začínal v sobotu v 11 hodin vyhlášením nejlepších hráčů předchozího dne z turnajů Cricket a 301 MO. Poté následovaly turnaje jednotlivců mužů a žen. Do turnaje mužů se z původních 52 přihlášených prezentovalo 35 hráčů. Turnaj žen mělo obsazení v podobě 9 hráček, z toho jedna zaslouží určitě pozornost. Svojí návštěvou nás poctila bývalá reprezentantka, několikanásobná Mistryně ČR a Evropy Dagmar Komorová. Většinu určitě potěšil fakt, že pro svůj návrat do světa šipek (po téměř roční pauze) upřednostnila tento turnaj před právě probíhajícím Mistrovstvím ČR. 
V turnaji mužů měl roli největšího favorita na vítězství, což také potvrdil, David Bártl. Ve finále se utkal s výborně hrajícím Štefanem Zsigou, který více jak polovinu turnaje odehrál v levé části pavouka. Štefan dokonce první finálové utkání vyhrál 3:2 a uštědřil tak Davidovi první porážku. Nakonec se překvapení nekonalo a David turnaj dotáhl do vítězného konce.
nejlepší hráči turnaje mužů

Mezi ženami vládla Dáša Komorová, která se stala první a jedinou vítězkou turnaje (z celkových 7) bez jediné porážky. Ve finále se utkala s jedním z největších překvapení turnaje Lucii Beranovou. Ta musela po první prohře v předkole s Lenkou Čermákovou absolvovat kompletní levou stranu pavouka, aby se opět přes Lenku, která tak skončila třetí, dostala do zaslouženého finále. Samotné finále nebylo úplně jednoznačné, ale zvítězila zkušenost a po výsledku 3:1 tak mohla slavit Dáša Komorová.
stupně vítězů turnaje žen

Do turnaje dvojic se přihlásilo 19 párů, což stanovilo nový rekord turnaje. Zvítězili v něm Jan Žáček s Josefem Rezkem, kteří ve finále 2x porazili Pavla Práška s Pepou Málkem. Třetí skončili Lukáš Daňo s Davidem Bártlem, když právě druhý jmenovaný musel bohužel ještě před koncem turnaje odjet. Nejlepší ženskou dvojicí se staly na konečném 4.místě Lucie Barešová s Dagmar Komorovou a nejlepším smíšeným párem pak manželé Vackovi na 7.místě.
finalisté turnaje dvojic

Pro vítěze všech hlavních turnajů to byly zároveň premiérová vítězství v Poháru starosty města. Celkem v turnaji padlo 5x bingo. Jako první se to povedlo Lence Čermákové, poté 3x Pepovi Málkovi a 1x Katce Vackové. Nejvyšší zavření předvedl David Bártl 118 bodů.
"Bingaři" v hlavních turnajích

Výsledky - MUŽI, ŽENY, DVOJICE


Double pro Jendu Žáčka

V doprovodném turnaji 301 MO zvítězil Honza Žáček (s dvojicemi tak vyhrál 2 turnaje a odehrál celkem 3 finále z celkových 6). Ve finále porazil Pavla Práška po výsledcích 0:2 a 2:0. Bronzovou medaili vybojoval Tomáš Pejchar a nejlepší ženou turnaje se stala Tereza Beranová.
stupně vítězů sobotního 301 MO

Výsledky 301 MO


O celkovém vítězi rozhodl jediný bod

V "celodenním boji" ve hře HI-SCORE rozhodl o celkovém vítězství pouhý 1 bod. Vítězem se stal nakonec v úplně posledním možném pokusu pardubický Martin Pošík, který dokázal naházet 631 bodů za 7 kol. O již avizovaný bod méně hodil David Bártl a celkově třetí se umístil Jaromír Váňa s 571 bodem. Celkem se u terče za 6 hodin vystřídalo 25 hráčů.

VýsledkyHI-SCORE

Zavírák v režii Otvíráka

Vítězem posledního měření sil, tentokrát ve hře 501 MO, se stal Ondřej Bareš, který celý šipkový víkend "otevřel" vítězstvím v pátečním Cricketu. Ve finále dokázal porazit Vendu Ulricha a symbolicky tak uzavřel letošní ročník. Třetí se umístil Tomáš Vacek a nejlepší ženou byla Kateřina Vacková.
"zavírači" 501 MO

Výsledky - 501 MO

Velké díky všem partnerům a opět příští rok

Letošnímu ročníku velice pomohli partneři turnaje, bez kterých by se takový turnaj v těchto podmínkách těžko uspořádal. Každý účastník turnaje si odnesl minimálně 1 losovanou cenu a spousta dalších cen bylo rozdáno nejlepším hráčům všech turnajů a doplňkových soutěží. Velké poděkování tak patří těmto partnerům turnaje: hlavní partner turnaje Město Světlá nad Sázavou, Pivní Bar Meloun, Bohemia Machine s.r.o., H3 Stav Světlá n/S., Glasspo Pospíšil, Rebel Havlíčkův Brod, Dublin Bar Světlá nad Sázavou, Bufet U Havlů, Bowling Club Bar HB, Metropolitní s.r.o., Pneuservis Novák, Autodoprava Adam Votřel, Dvořák TRANS, AC TECHNOLOGIES s.r.o., Dobrý produkt Ovesná Lhota, Barvy-Laky Jana Holoubková, Bra3Kebab Světlá n/S., Hospůdka Pohoda Stvořidla, LED Vysočina Jihlava, Pyramida Stvořidla, Petr Malinský Pohleď, Občerstvení Terasa Světlá n/S a každý, který se alespoň malou měrou podílel na uspořádání tohoto turnaje.
Osmé pokračování tohoto turnaje je za námi, pořadatelé ještě jednou moc děkují všem pomocníkům a (nejen) šipkovým nadšencům, kteří se nebáli přidat ruku k dílu (hlavně při úklidu). Takže...devátý ročník se připravuje...

Žádné komentáře:

Okomentovat